2016-10-30_Preproloog-6156_1024

‘Hopelijk komt er een vervolg bij Team De Rooy’

EDERVEEN – Hoewel Wuf van Ginkel onvoorwaardelijk achter de beslissing staat om te stoppen met GINAF Rally Power blijft het bloed kruipen waar het niet gaan kan. ,,Mijn sportieve ambities zijn onverminderd groot. Nu we stoppen met ons eigen team moet ik het over een andere boeg gooien.”

In de laatste Dakar Rally maakte de 49-jarige Edervener zijn opwachting in het Iveco Petronas Team De Rooy. ,,Dat was een bijzondere ervaring. Ik heb er van genoten en ik hoop dat er een vervolg komt.”
Volgens Wuf van Ginkel wordt er ‘achter de schermen’ hard gewerkt om ook in 2018 voor team De Rooy te kunnen rijden. ,,Ik kan het goed vinden met Gerard de Rooy. Wij kennen de mensen van dat team vanaf het eerste moment dat we actief waren in de rally. Inmiddels ben ik ook betrokken geraakt bij de ontwikkeling van de nieuwe rallytrucks van het team.”
De komende maanden moet duidelijk worden of Van Ginkel opnieuw deel gaat uitmaken van team De Rooy om zijn opwachting te maken in Zuid-Amerika. ,,De intentie om met elkaar door te gaan is er zeker. We kunnen het goed met elkaar vinden. Maar in deze sport spelen meer zaken een rol. Als we het eens kunnen worden over de voorwaarden dan blijf ik graag bij het team van De Rooy.”