LR2016_17_04_Leg3_0334

Jos Smink strandt in de duinen

GINAF Rally Power uit Libya Rally

MERZOUGA – Het team van GINAF Rally Power is uit de Libya Rally. Vanochtend vonden Jos Smink, Daniël Bruinsma en Peter Nieuwenburg hun Waterloo in de duinen rond Merzouga. ,,Het is over en uit,´ zo liet Jos Smink weten.

Gisteren kon Jos nog tevreden de duim omhoog steken. ,,Alles ging super goed, er was geen vuiltje aan de lucht.´´ Maar vanochtend was alles anders. ,,Al in het begin van het parcours ging het fout. Net door de lus van het parcours ter hoogte van het bivak hield de GINAF ermee op.  We kwamen over een duin en toen ging het fout. Ik kon helemaal niets meer.”

Voor monteur Peter Nieuwenburg was het gelijk duidelijk. ,,Zet de motor maar uit, dit is helemaal fout,” zo constateerde Peter al vrij snel.

En inderdaad. De nokkenas ligt eruit en dat onderdeel hebben ze niet bij zich en het is ook niet te repareren. Voor de serviceploeg van GINAF Rally Power wordt het vandaag nog lastig, want de truck staat in een duin op enkele kilometers van het bivak. De truck kan geen kant meer.

Peter en Daniël zijn naar het bivak gelopen en samen met de monteurs hebben ze  gekeken wat er eventueel nodig is om de truck weer gerepareerd te krijgen. Het doel voor vandaag is om de GINAF uit de duinen naar het bivak te halen.

Na de sterke vijf etappes en de goede resultaten is dit een grote domper voor Jos Smink en de andere mannen van het GINAF Rally Power team.

Na de etappe van dinsdag stond de formatie van GINAF Rally Power tweede in het klassement. Mede door de problemen met het vinden van de waypoints in de beginfase van de rally keek Jos Smink tegen een achterstand aan. De Hooglander was echter zeker niet kansloos voor de eindzege in Marokko. Een technisch probleem maakte vanochtend echter een abrupt einde aan die sportieve ambities.