grp-16-1-start-2000

,,Het komende jaar zie ik wel zitten”

LA SERENA – De start was vrijdag direct uit het bivak. Het eerste gedeelte van vandaag gaat over stenen! Pas na 201kilometer komt er een stuk van maar liefst 150 kilometer duinen!

Dan is het nog niet over! Nee, dan moet er 349kilometer over de weg naar het bivak worden afgelegd. De proef eindigde vandaag in een lange file naar het bivak.

Etappe 12: El Salvador – La Serena

,,Eindelijk weer eens een dag zonder problemen! Eindelijk weer in de top tien. We zijn de GINAF gelukkig niet uit geweest! We hebben de bandenspanning en de hoogte van de auto iets aangepast en de duinen gingen probleemloos. Ook over de stenen gaat de truck beter. We hebben de meeste nieuwigheidjes van de auto redelijk onder controle. We weten ook waar de verbeterpunten zitten, dus het komende jaar zie ik wel zitten.”

Morgen (vandaag) gaat Wuf van Ginkel voor de laatste etappe naar Valparaíso. De GINAF-gladiator rijdt eerst een verbinding van 122 kilometer waarna de special van 157 kilometer volgt. Daarna is het nog 256 naar de finish van Dakar 2014: Valparaíso

De gehele special gaat over stenen en de grootste uitdaging van de laatste etappe: ontwijken van de cactussen. Na de finish is direct de podium ceremonie en inleveren van de voertuigen. Dakar 2014 was extreem zwaar en het GINAF Rally Power team heeft een puike prestatie geleverd, gezien alle omstandigheden.

 

1 antwoord
  1. Hans Peter
    Hans Peter says:

    De laatste loodjes dan zit het er weer op. Veel mooie etappes gezien, jammer van de 4e dag. Maar ja, dat hoort ook bij Dakar. Al met al een veelbelovende combinatie!
    Geniet van deze laatste dag.

Reacties zijn gesloten.